Gruszka w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Skąpana w winie, delikatnie oblana gorzką czekoladą rozpływa się w ustach.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki:

    2 gruszki

    białe wino (2-3 szklanki)

    pół tabliczki gorzkiej czekolady

    2 łyżki mleka

    opcjonalnie można zrobić waniliowy sos ze śmietanki (36%) i laski wanilii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Wina

Gruszka w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gruszka 1. Gruszki obieramy (pozostawiając ogonek), odcinając plasterek u podstawy( żeby się nie przewracała). Do garnka wlewamy białe wino i układamy gruszki- ważne, żeby całe były przykryte winem wtedy równomiernie będą się gotować. Moje gotowały się ok 15min. Gdy już będą miękkie odstawiamy do ostygnięcia. Następnie do garnka dodajemy 2 łyżki mleka i połamaną czekoladę. Roztapiamy cały czas mieszając. Oblewamy gruszki czekoladą i gotowe:)

    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Wino Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować