REKLAMA

Gruszka glazurowana w czerwonym winie

wyświetlono: 628 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Idealna propozycja na walentynkową kolacje.

opublikowany: 10.02.2014
Udostępnij Pinterest
  • 30 min

Składniki:

  • 3 gruszki
    1 szklanka czerwonego wina
    1 pomarańcza
    sok z 1 cytryny
    1 limonka
    cynamon
    anyż
    goździki
    1/2 laski wanilii
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka miodu

Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować szklankę wina z dodatkiem cynamony, gwiazdką anyżu i 2 goździkami oraz 1/2 laski wanilii i sokiem z pomarańczy.
  • 2. Gruszki obrać i włożyć do gotującego wina. Gotować 20 minut na wolnym ogniu.
  • 3. Majonez wymieszać z miodem, sokiem z cytryny, otartą skórką z limonki i cynamonem. Ubić na pianę.
  • 4. Gruszki podawać polane winem oraz sosem.

Porady

Najlepszą odmianą gruszki będzie konferencja.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: julia galczak julia galczak

Gruszka w winie

Gruszka jest cudowna, zrobiłam ją chłopakowi na walentynki, był zachwycony

kategoria: Desery opublikowany: 17.02.2014 | wyświetlono: 627 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: AnnaCh

Gruszka w czerwonym winie z marcepanem.

Deser o pięknym kolorze.

kategoria: Desery wina opublikowany: 18.02.2012 | wyświetlono: 349 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: JustKuchcik P10

Śledzie w czerwonym winie

Popularne "matiasy" w sosie przygotowanym na bazie czerwonego wina.

kategoria: sok Przystawki Sosy sos pomidorowy sos pieczarkowy opublikowany: 29.03.2014 | wyświetlono: 2209 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE