Groszkowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sernik pięknie wygląda za sprawą swojego zielonego koloru. Smak groszku jest nie wyczuwalny, z pewnością zaskoczy wszystkich naszych gości.

  • 40 min

Składniki:

  • GROSZKOWY SERNIK NA ZIMNO
    Składniki:
    -1 szkl. mrożonego groszku
    -330 ml kremówki
    -1 zagęstnik do śmietany
    -15 dag serek homogenizowanego waniliowego
    -1 op. cukru waniliowego
    -1/2 szkl. cukru pudru
    -3 łyżeczki żelatyny

    Ponadto:
    -kilka biszkoptów
    -białą polewa czekoladowa
    -starta czekolada

Groszkowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek gotujemy z łyżeczką cukru do miękkości. Blenderujemy.
    .Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody,studzimy.
  • 2. Kremówkę ubijamy z cukrem i zagęstnikiem na sztywno, dodajemy serek oraz groszek ,na końcu wlewamy żelatynę. Dokładnie miksujemy.
  • 3. Foremkę prostokątną(małą) wykładamy biszkoptami i wylewamy masę groszkową.Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
  • 4. Sernik polewamy polewą z białej czekolady i posypujemy startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy