GROSZKOWA PYCHOTA

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak raz spróbujesz będziesz chciała zjeść ją jeszcze raz.........

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mrożonka groszkowa: 400 gramów
    - bulion warzywny kostki: 2 sztuki
    - woda: 750 mililitrów

    - śmietana 18% do zup i sosów: 4 łyżki
    - masło: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - sól i pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - cukier: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Groszkowa pychota - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek wrzucić do 2 szklanek wrzącego bulionu i gotować ok 12 min. na malym ogniu.
  • 2. Groszek z bulionem zmiksować można do tego celu użyć blendera.
  • 3. Do zmiksowanego groszku dodać resztę gorącego bulionu, włożyć masło, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem oraz cukrem.
    Do zupki można dodać również grzanek czosnkowych (chleb pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej z czosnkiem - czosnek przed należy wyjąć, i zrumienić)
  • 4. Zupkę wlewamy do talerzy ozdobić śmietaną, możemy wrzucić grzanki albo starty żółłty ser...
    Życzę smacznego...:)))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować