Groszek po francusku

  • wyświetlono: 317 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczny dodatek do dań głównych

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 35min
  • Łatwy

Składniki

400 g świeżego groszku
1 sałata masłowa
125 ml bulionu warzywnego
1 łyżka masła ghee
1 łyżka oliwy
1 pęczek dymki ze szczypiorem
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Groszek po francusku

  • Groszek po francusku1. W rondlu rozgrzałem masło i oliwę. Na rozgrzany tłuszcz wrzuciłem pokrojoną w plasterki dymkę wraz ze szczypiorkiem. Podsmażyłem, aż zmiękła.
    Następnie dodałem groszek i bulion, podgrzałem, aż się zagotował. Krótko dusiłem. Sałatę pokroiłem w dość szerokie paski. Dodałem do gotującego się zielonego groszku. Gotowałem na dużym ogniu, bez przykrycia, aż wszystko zmiękło, a sos zredukował się. Kilka minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

groszekzielony groszekdodatki do obiadu

Komentarze

Podobne przepisy

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: kasia_m86

Marchewka z groszkiem

Szybki i sprawdzony dodatek do...

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: kasiac

Marchewka z groszkiem

Klasyk w kuchni polskiej. Mnie...

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: ciastto80

Marchewka z groszkiem

**************************

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Marchewka z groszkiem

Lubicie to połączenie ? Dla mnie...

zapiekana marchewka z groszkiem

Dodane przez: capri

marchewka z groszkiem zapiekana

Inny sposób na tą pyszną jarzynkę...

Marchewka z groszkiem na gęsto

Dodane przez: Gregorhspeed

Marchewka z groszkiem na gęsto

Kiedyś trauma dzieciństwa. Po latach...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE