Groszek po francusku

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny dodatek do dań głównych

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g świeżego groszku
    1 sałata masłowa
    125 ml bulionu warzywnego
    1 łyżka masła ghee
    1 łyżka oliwy
    1 pęczek dymki ze szczypiorem
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Groszek po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Groszek po francusku 1. W rondlu rozgrzałem masło i oliwę. Na rozgrzany tłuszcz wrzuciłem pokrojoną w plasterki dymkę wraz ze szczypiorkiem. Podsmażyłem, aż zmiękła.
    Następnie dodałem groszek i bulion, podgrzałem, aż się zagotował. Krótko dusiłem. Sałatę pokroiłem w dość szerokie paski. Dodałem do gotującego się zielonego groszku. Gotowałem na dużym ogniu, bez przykrycia, aż wszystko zmiękło, a sos zredukował się. Kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować