Grochówka z selerem naciowym na żeberkach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sycąca i rozgrzewająca grochówka z dodatkiem selera naciowego, idealna na zimę. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag żeberek
    2 liry wody
    2 marchewki
    6 ziemniaków
    8 łodyg selera naciowego
    1 łyżka soli himalajskiej
    2 łyżki majeranku
    2 listki laurowe
    4 ziela angielskie
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 szkl suchego grochu
    woda do grochu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grochówka

Grochówka z selerem naciowym na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Do garnka wlewamy wodę i wkładamy umyte mięso i groch, gotujemy przez godzinę. Warzywa myjemy. Marchew obieramy i kroimy, dokładamy do garnka razem z listkami laurowymi i zielem angielskim. Z łodyg selera usuwamy twarde włókna i kroimy na kawałki. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w sporą kostkę, dodajemy razem z selerem do garnka, gotujemy do miękkości. Na samym końcu dodajemy przyprawy i majeranek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować