Grochówka z kiełbasą na skrzydełkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka z kurczaka dokładnie umyć i oczyścić. Zalać je 3 litrami zimnej wody. Zagotować, ewentualnie zszumować.
2.Włoszczyznę obrać i umyć. Marchew i por pokroić w półplasterki, a pietruszkę w kostkę, dodać do gotujących się skrzydełek i ponownie zagotować. Do gotującej się zupy dodać groch, ziele angielskie, kostki rosołowe i liść laurowy. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając.
3.Włoszczyznę obrać i umyć. Marchew i por pokroić w półplasterki, a pietruszkę w kostkę, dodać do gotujących się skrzydełek i ponownie zagotować. Do gotującej się zupy dodać groch, ziele angielskie, kostki rosołowe i liść laurowy. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając.
Komentarze