Grochówka z kiełbasą na skrzydełkach

0 (0 ocen)

Pyszna rozgrzewająca i sycąca grochówa pachnąca majerankiem i smażoną kiełbasą

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka 6 szt
    marchew 1 szt
    por (biała część)
    pietruszka 1 szt
    kostki rosołowe 4 szt
    ziele angielskie
    liść laurowy
    groch połówki 400 g
    majeranek
    kiełbasa podwawelska 400 g
    cebula 2 szt
    margaryna 1 łyżka
    ziemniaki 4 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Grochówka z kiełbasą na skrzydełkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grochówka z kiełbasą na skrzydełkach 1. Skrzydełka z kurczaka dokładnie umyć i oczyścić. Zalać je 3 litrami zimnej wody. Zagotować, ewentualnie zszumować.
  • Grochówka z kiełbasą na skrzydełkach 2. Włoszczyznę obrać i umyć. Marchew i por pokroić w półplasterki, a pietruszkę w kostkę, dodać do gotujących się skrzydełek i ponownie zagotować. Do gotującej się zupy dodać groch, ziele angielskie, kostki rosołowe i liść laurowy. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając.
  • Grochówka z kiełbasą na skrzydełkach 3. Włoszczyznę obrać i umyć. Marchew i por pokroić w półplasterki, a pietruszkę w kostkę, dodać do gotujących się skrzydełek i ponownie zagotować. Do gotującej się zupy dodać groch, ziele angielskie, kostki rosołowe i liść laurowy. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować