Grochówka na wędzonych kościach schabowych

4.98 (183 ocen)

  • 50 min

Lubię gotować dla mojej rodziny. Smak tej zupy przesiąknięty jestwędzonką. Jest delikatna i pożywna. Wspaniała na zimowe dni.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 kości schabowe - wędzone
    25dag. grochu łuskanego
    2 kiełbasy śląskie
    2 marchewki
    kawałek selera
    1/2 pietruszki - korzeń
    kilka ziemniaków
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 kostka bulionowa - mięsna
    2 liście laurowe
    kilka ziarenek angielskiego ziela
    sól , pieprz , jarzynka , majeranek
Wystaw ocenę:

4.98 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grochówka

Grochówka na wędzonych kościach schabowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grochówka na wędzonych kościach schabowych 1. Do garnka włożyć pietruszkę , seler , ząbek czosnku , liście laurowe
    , angielskie ziele , wsypać groch. Nalać wodę , posolić. Gotować 20
    minut. Następnie dodać kości schabowe i kostkę bulionową. Gotować do
    całkowitego rozgotowania grochu. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki ,
    marchewkę i cebulę (cebule wyjąć po 15 minutach). Na koniec wrzucić
    kiełbasę pokrojoną w grube kawałki. Doprawić pieprzem , jarzynką i
    wsypać majeranek (1-2 łyżki). Gotować do miękkości ziemniaków i
    marchewki. Podawać z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować