GRILOWANY STEK Z TUNCZYKA Z CEBULA I CZOSNKIEM

0 (0 ocen)

  • 40 min

WSPANIALY KAWALEK GRILOWANEGO STEKA Z TUNCZYKA ZADOWOLI KAZDEGO AMATORA KOCHAJACEGO OWOCE MORZA I NIE TYLKO....A ZATEM ZAPRASZAM DO MOJEJ KUCHNI NA JEGO PRZYGOTOWANIE KTORE JEST LATWE I BEDZIE WSPANIALYM OBIADEM CZY KOLACJA Z DODATKIEM ULUBIONEJ SALATKI I ZIEMNIAKOW PURE Z CEBULKA PODSMAZONA.

  • 40 min

Składniki:

  • ZAPREZENTUJE KOLACJE LUB OBIAD NA DWIE OSOBY.
    1. DWA SWIEZE STEKI Z TUNCZYKA
    2. POL SREDNIEJ CEBULI POKROJONEJ W TALARKI
    3. 4 DUZE ZABKI CZOSNKU
    4.SOL HIMALAJSKA
    5.MIELONY CAYENNE (JESLI KTOS NIE LUBI LUB NIE MOZE JESC NA PIKANTNO MOZNA
    OMINAC I UZYC NP ZWYKLY PIEPRZ CZARNY)
    6.ZIOLA PROWANSALSKIE
    7.PRZYPRAWA CURRY
    8.BAZYLISZEK SUSZONY
    9.OREGANO SUSZONE
    10.OLEJ Z OLIWEK
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grilowany stek z tunczyka z cebula i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1nuk7ot 1. STEKI Z TUNCZYKA DOKLADNIE UMYC I WYSUSZYC PRZYKLADAJAC RECZNIK PAPIEROWY.
    OPROSZYC STEKI SOLA I PO KOLEI WSZYSTKIMI ZIOLAMI DELIKATNIE Z OBU STRON.
    ODSTAWIC ZEBY PRZESZLY ZIOLAMI A W MIEDZYCZASIE PRZYGOTOWUJEMY CEBULKE I CZOSNEK....
  • image-1dvil29 2. NA PATELNIE GRILOWA DAJEMY 2 LYZKI OLEJU Z OLIWEK I DELIKATNIE PODGRZEWAMY.
    GDY PATELNIA SIE ROZGRZEWA CEBULE KROIMY W TALARKI I CZOSNEK W PLASTERKI GRUBSZE.
    GDY PATELNIA JEST ROZGRZANA DAJEMY TAK PRZYGOTOWANA CEBULKE I CZOSNEK I GRILUJEMY AZ ZACZNIE SIE LADNIE RUMIENIC,TAK JAK WIDAC NA ZDJECIU.
  • image-1vck8kp 3. GDY CEBULKA I CZOSNEK NABIORA LADNEGO GRILOWANEGO W PRAZKI KOLORU "ODPYCHAMY" TO NA BOKI A NA SRODEK DODAJEMY WCZESNIEJ UMYTE I POSYPANE ZIOLAMI STEKI TUNCZYKA I GRILUJEMY AZ BEDZIE WIDOCZNE ZE POLOWA OD SPODNIEJ STRONY LADNIE SIE GRILUJE I PRZERZUCAMY NA DRUGA STRONE..
  • image-1ros134 4. NA PRZERZUCONEJ DRUGIEJ STRONIE KONTYNUUJEMY GRILOWANIE AZ STEKI ZACZNA NABIERAC LADNEGO KOLORU JAK WIDAC NA ZDJECIACH,GRILOWANIE ZAJMUJE OKOLO 12-14 MINUT NA STRONE. GDY BEDA JUZ GOTOWE ODWRACAMY ZNOWU NA STRONE PIERWSZA NA 2 MINUTY I JESZCZE RAZ NA DRUGA NA TYLE SAMO MINUT.
  • image-0jdm4up 5. GOTOWE STEKI PODAWAC Z CEBULKA I CZOSNKIEM NA NICH LUB OBOK WEDLE UZNANIA I Z ZIEMNIACZKAMI PURE Z PRZYSMAZONA CEBULKA I SALATKA NP Z CZERWONEJ I ZIELONEJ PAPRYKI Z CEBULKA I NATKA PIETRUSZKI ( ZOBACZ MOJ PRZEPIS NA TAKOWA SALATKE),...SMACZNEGO!!
    BON APETIT!!

Porady

PODCZAS GRILOWANIA STEKOW DODAC WIECEJ OLEJU Z OLIWEK GDY TRZEBA,ZEBY NIE GRILOWAC NA SUCHO. JA ZANIM PRZERZUCE STEK NA DRUGA STRONE LEKKO SKRAPLAM OLEJEM Z OLIWEK ROWNIEZ,ROBIE TO ROWNIEZ PODCZAS POWTORNEGO PRZEWRACANIA STEKOW WTEDY SA BARZDIEJ SOCZYSTE A NIE SUCHE

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować