Grilowany schab w wiśniówce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubicie mięso i wiśniówkę ? To jest danie dla Was.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu

    Marynata
    5 pomidorków suszonych
    3-4 łyżeczki wiśńówki
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oliwy
    chili, pieprz ziołowy

Grilowany schab w wiśniówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na plastry 1,5-2 cm.
    Każdy plaster lekko rozbijamy .
    Robimy marynatę.
    Pomidory suszone z zalewy siekamy , dadajemy oliwę, rozgnieciony czosnek , pieprz ziołowy ,koncentrat pomidorowy, chili i wiśniówkę.
    Wszystko dokładnie blendujemy.
    Na rozbity schab nakładamy marynatę. Mięso smarujemy z jednej i drugiej strony. Przekładamy je na głęboki talerz i przykrywamy folią.
    Marynujemy minimum 2 godziny.
    Sposób przygotowania

    Po zamarynowaniu mięsa grilujemy je z każdej strony ok . 5 minut.
    Podajemy na liściu sałaty z buraczkami

Komentarze

Podobne przepisy