GRILOWANY PSTRĄG

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne soczyste mięsko w marynacie cytrynowo ziołowej.Pyszna rybka

  • 30 min

Składniki:

  • 2 pstragi po ok.25 dag
    sok z cytryny
    po łyżeczce ziół:pietruszki suszonej,czosnku granulowanego,papryki słodkiej,kolendry,bazylii,tymianku,lubczyk
    sól,pieprz do smaku marynaty
    4 łyzki oleju

Grilowany pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w marynacie 1. Pstraga myjemy,obsuszamy.Wszystkie zioła mieszamy z olejem,dodajemy sok z pól cytryny.Marynata dokładnie obsmarowujemy ryby,kładziemy w naczyniu polewając reszta marynaty.Odstawiamy na kilka godzin,żeby ryba przeszął marynatą.Kilkakrotnie przewracamy wmarynacie.Grilujemy na rumiano z obu stron.Podajemy polaną sokiem z reszty cytryny.Podajemy z cząstkami cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy