Grilowany filet z kurczaka na sałatce ze szpinakiem, mozzarellą i truskawkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja dzisiejsza propozycja na lekki obiad. Taka sałatka to świetny pomysł na upalne dni, ale nie tylko. Bardzo oryginalne połączenie, zaskakujące wyśmienitym smakiem.

Składniki:

  • Składniki: (2 porcje)
    2 filety z kurczaka,
    2-3 garście listków młodego szpinaku,
    kilka truskawek,
    kulka mozzarelli,
    mała cebulka czerwona,
    1-2 łyżki pestek dyni,
    1 łyżeczka octu balsamicznego,
    2 łyżeczki oliwy z oliwek,
    grzanki czosnkowe,
    ząbek czosnku,
    sól, szczypta świeżo zmielonego pieprzu, curry,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Grilowany filet z kurczaka na sałatce ze szpinakiem, mozzarellą i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przeprawiamy solą, curry i nacieramy czosnkiem zgniecionym przez praskę, grilujemy.
    Szpinak myjemy i odsączamy. Truskawki obieramy ze szypułek, myjemy i kroimy na ćwiartki. Mozzarellę kroimy w kostkę. Cebule w krążki. Liście szpinaku układamy na talerzu, następnie resztę składników. Całość posypujemy pestkami dyni, słonecznika i grzankami.
    W salaterce rozrabiamy ocet balsamiczny z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem. Smacznego !

Porady

Do sałatki możemy również dodać upieczonego lub usmażonego fileta. Możemy też przygotować sałatkę w wersji bez mięsa :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować