Grilowany bakłażan nadziewany ryżem z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Korzystając z urodzaju warzyw sezonowych

  • 20 min

Składniki:

  • Bakłażan
    woreczek ryżu
    15 dag pieczarek

Grilowany bakłażan nadziewany ryżem z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. bakłażana kroimy wzdłuż na cienkie plasterki.
    Grilujemy na patelni grilowej lub w piekarniku.
    Gotujemy woreczek ryżu.
    Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy z odrobiną pieprzu i soli.
    Podsmażone pieczarki łączymy z ryżem i takim farszem nadziewamy plasterki zgrilowanego bakłażana. Całość spinamy wykałaczką.

Porady

Świetnie smakuje z różnymi sałatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy