Grilowany filet w mięcie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Miętę mogę dodawać do wszystkich dań.

  • 25 min

Składniki:

  • 500 g piersi kurczaka
    duży pęczek świeżej mięty
    1 op. ziół prowansalskich
    olej rzepakowy
    sól ( odrobina)

Grilowany filet w mięcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą pierś kurczaka osuszamy i tniemy na paski około 1 cm.
    Miętę , świeże listki płuczemy , osuszamy w ręczniku płóciennym.
    Same listki mięty siekamy , dodajemy całe opakowanie ziół prowansalskich i wszystko mieszamy.
    Plastry piersi obtaczamy w ziołach i grilujemy 2-3 minuty z każdej strony.
    Ja grilowałam na patelni grilowej lekko wysmarowanej oliwą z oliwek.
    W miarę potrzeby można odrobinę posolić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2016

Komentarze

Podobne przepisy