Grillowe pieczarki z pleśniowym serem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Smaczna propozycja na grilla

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek do faszerowania
    30 dag małych pieczarek
    I duża cebula
    I opakowanie sera z niebieską pleśnią
    Kilka łyżek oliwy
    Folia aluminiowa
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Grillowe pieczarki z pleśniowym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Duże pieczarki pozbawiamy ogonkow. Małe pieczarki drobno kroimy, dodajemy do nich pokrojone ogonki dużych pieczarek. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy do cebuli posiekane pieczarki. Całość podlewamy połową szklanki wody i dusimy aż będą prawie miękkie, a wodą wyparuje. Set kruszymy, dodajemy do pieczarek, doprawiamy solą. Duże pieczarki faszerujemy pieczarkami z serem. Każdą zawijamy w folię aluminiową, tworząc kieszonke. Pieczemy na grillu około 10-15 minut.

Porady

Pieczarki w podobny sposób można przygotować w piekarniku. Podajemy z sosem czosnkowym lub ulubioną surówką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować