Grillowe pieczarki z pleśniowym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Duże pieczarki pozbawiamy ogonkow. Małe pieczarki drobno kroimy, dodajemy do nich pokrojone ogonki dużych pieczarek. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy do cebuli posiekane pieczarki. Całość podlewamy połową szklanki wody i dusimy aż będą prawie miękkie, a wodą wyparuje. Set kruszymy, dodajemy do pieczarek, doprawiamy solą. Duże pieczarki faszerujemy pieczarkami z serem. Każdą zawijamy w folię aluminiową, tworząc kieszonke. Pieczemy na grillu około 10-15 minut.
Porady
Pieczarki w podobny sposób można przygotować w piekarniku. Podajemy z sosem czosnkowym lub ulubioną surówką
Komentarze