Grillowany szaszłyk z mięsa mielonego

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pikantne i mocno aromatyczne z dodatkiem szpinaku to maja propozycja na grillowane szaszłyki. Podawany z letnią sałatką to idealny obiad dla nie jednego głodomora :)

  • 40 min

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki
    1 cebula posiekana w drobną kostkę
    2 posiekane ząbki czosnku
    10 liści świeżego szpinaku
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    1/2 łyżeczki kuminu (kmin rzymski)
    1/2 łyżeczki kolendry
    1/2 łyżeczki imbiry
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz
    1 jajko
    50 g bułki tartej

Grillowany szaszłyk z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek, cebule, szpinak drobno siekamy dodajemy mięso i wszystkie pozostałe składniki dokładnie mieszamy.
  • 2. Mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków i formujemy odpowiedni kształt.
  • 3. Smażymy na grillu z każdej strony, aż mięso nabierze brązowego koloru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy