Grillowany ser z salsą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni meksykańskiej

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser mozarella, pecorino lub queso oaxaca: 250 gramów
    - ulubiona salsa np. salsa cruda: 200 mililitrów
    - posiekana cebula: 1 sztuka
    - tortille do podania: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany ser z salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podpiec lub podsmażyć tortille, zawinąć w folię aluminiową żeby nie ostygły. Ser pokroić w grube plastry i ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym. Kawałki sera posmarować salsą i zapiec w na grillu lub w gorącym piekarniku. Posypać posiekaną cebulą i od razu podawać z tortillami. Tortille zanurzać w serze i zjadać. Zamiast tortilli można użyć chipsów tortilla
  • Salsa cruda 2. Salsa cruda
    SKŁADNIKI: 6 - 8 drobno posiekanych dojrzałych pomidorów, ok. 100 ml soku pomidorowego, 3 - 4 drobno posiekane ząbki czosnku, pół - 1 pęczek posiekanej kolendry, szczypta cukru, 3 - 4 świeże zielone chili np. jalapeno lub serrano drobno posiekane, pół - 1 łyżeczki kuminu, 3 - 4 posiekane cebulki dymki.

    SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wszystkie składniki. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować