Grillowany pstrąg

  • wyświetlono: 130 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ciekawy pomysł na letniego grilla dla wszystkich fanów ryb.

  • 15min

Składniki

1 pstrąg,
2 łyżeczki masła (może być roślinne),
połówka cytryny,
kilka gałązek koperku włoskiego i pietruszki,
estragon,
tymianek,
sól,
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Grillowany pstrąg

  • 1. Rybę patroszymy, myjemy, suszymy. Nacieramy solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.
  • 2. Do wnętrza ryby kładziemy łyżeczkę masła oraz gałązki koperki i pietruszki. Posypujemy także estragonem i tymiankiem.
  • 3. Pergamin smarujemy masłem. Układamy na nim rybę, a wokół niej plasterki cytryny i resztę ziół. Zawijamy szczelnie.
  • 4. Pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 20 minut.

Porady

Do przyrządzenia ryby możemy również wykorzystać folię aluminiową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilpstrągsezonowe_przysmakiziołaGrill

Komentarze

Podobne przepisy

Grillowany pstrąg

Dodane przez: mariola1972

Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej

Uwielbiam ryby zdecydowałam się...

image-0jodg6n

Dodane przez: wiesiołek

Pstrąg grillowany z porem i pieczarkami

Błyskawiczny, niskokaloryczny obiad...

grilowany pstrąg

Dodane przez: EwaSidor

Grillowany pstrąg w sosie czosnkowo-rzodkiewkowym

Całą tajemnicą smaku jest aromatyczny...

pstrąg

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Cytrynowy, grillowany pstrąg w bukiecie ziół

Oto kolacja jaką przygotowałam...

Grillowany pstrąg z masełkiem cebulowym oraz salsą z ogórków małosolnych i suszonych pomidorów

Dodane przez: 2milutka

Grillowany pstrąg z masełkiem cebulowym oraz...

Delikatna ryba jaką jest pstrąg,...

pstrąg

Dodane przez: justi2401

Grillowany pstrąg z masłem ziołowo-czosnkowym...

Idealny wiosenny obiad to taki,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE