Grillowany oscypek owinięty boczkiem

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo prosta , szybka i smaczna przekąska doskonała nie tylko w sezonie grillowym :)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - małe serki oscypki
    - plastry wędzonego boczku
    - olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Grill

Grillowany oscypek owinięty boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oscypki owijam plastrem boczku i dodatkowo spinam wykałaczką. Patelnię grillową rozgrzewam smaruje przy pomocy pędzelka odrobiną oleju. Roladki z oscypka grilluję po ok. 2-3 minuty z każdej strony aż oscypek stanie się miękki a boczek chrupiący.

Porady

W sezonie grillowym, takie oscypki grilluję na ruszcie, położone na tackach aluminiowych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Oscypek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować