Grillowany oscypek na sosie jagodowo-balsamicznym i rozmarynem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Eksperymenty w kuchni to mój żywioł. Nie lubię nudy i skrajnego przywiązania do tradycji. Efektem takiego "szaleństwa" w kuchni (właściwie przy grillu) jest właśnie ta potrawa. Grillowany, owczy ser w asyście jagód i "leśnego" rozmarynu nabiera jeszcze większych rumieńców - pycha!

  • 20 min

Składniki:

  • - 4 mniejsze oscypki (po 30-40 g każdy),
    - 1/2 szklanki jagód,
    - 2-3 gałązki rozmarynu,
    - kilka kropli świeżego soku z cytryny,
    - łyżka octu balsamicznego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill Ser

Grillowany oscypek na sosie jagodowo-balsamicznym i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody przebieramy, myjemy i dokładnie osączamy na sitku. Owoce rozgniatamy widelcem i przekładamy do garnuszka, podgrzewamy. Do jagód dodajemy ocet balsamiczny i redukujemy ok. 2 minut.
  • 2. Gałązki rozmarynu myjemy, osuszamy, listki odrywamy od łodyżek.
    W każdym oscypku robimy nacięcie (coś w rodzaju płytkiej kieszonki), wkładamy do niego po kilka listków rozmarynu (jak na zdjęciu).
  • 3. Oscypki układamy na ruszcie grilla, grillujemy po ok. 3 minuty z każdej strony na rumiano.
    Na talerzach rozsmarowujemy sos jagodowo-balsamiczny, na kleksach sosu kładziemy zgrillowane oscypki.
    Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ocet Oscypek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować