Grillowany naleśnik ze szpinakiem i serem a’la quesadillas

4.51 (188 ocen)

  • 15 min

Ja uwielbiam szpinak pod każdą postacią. Dzisiaj wykorzystałam świeże liście szpinaku do przygotowania grillowanego naleśnika ze szpinakiem i serem Naleśnik przypomina trochę meksykańskie a’la quesadillas, doskonale zastępuje tortillę.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 naleśnik, 150 g świeżych liści szpinaku, 50 g pokrojonego w kostkę ser sałatkowy typu bałkańskiego, 1 łyżeczkę masła i 1 łyżeczkę oliwy, oraz sól czosnkowo-ziołowa
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Grill Ser

Grillowany naleśnik ze szpinakiem i serem a’la quesadillas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście szpinaku dusimy chwilkę na rozpuszczonym maśle, doprawiamy solą czosnkową. Studzimy, dodajemy pokrojony ser, mieszamy ze szpinakiem. Farsz układamy na naleśniku, składamy na pół i kroimy na połowę. Rozgrzewamy na patelni grillowej oliwę i układamy na niej naleśniki, grillujemy z obu stron. Dekorujemy świeżymi liśćmi szpinaku, podajemy do grillowanego naleśnika sok pomidorowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować