Grillowany miks z ziołami prowansalskimi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Grillowane warzywa, zioła prowansalskie, a do tego... śliwki w boczku. Polecam na grilla nawet z patelni grillowej.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szparagi,
    papryka czerwona,
    1 placek tortilli
    kawałki sera żółtego
    oliwa z oliwek
    zioła prowansalskie
    śliwki suszone
    boczek wędzony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany miks z ziołami prowansalskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi oczyścić, odłamać twardsze końcówki. Sparzyć, a następnie odcedzić i połączyć z odrobiną oliwy z oliwek i ziołami. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Dodać do szparagów i wymieszać, aby wszystkie warzywa pokryła oliwa z oliwek.
    Wrzucić na rozgrzaną patelnię grillową i grillować ok. 20 minut. Kawałki tortiili z serem żółtym oraz śliwki owinięte boczkiem zapiec w piekarniku w temp. 190 stopni przez ok. 15 minut.
    Podawać wszystko na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Szparagi Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować