Grillowany łosoś z jagodami i żurawiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Razem z mężem od kilku lat prowadzimy bloga „Kuchnia Ireny i Andrzeja”. Zamieszczamy tamprzepisy na potrawy z różnych krajów. Wśród nich znalazł się pomysł na łososia rodem z Kanady.

Składniki:

  • ● 4 grube kawałki fileta z łososia (po ok. 20 dag)
    ● papryka
    ● bakłażan
    ● olej
    Sos:
    ● szalotka
    ● sok i starta skórka z 1/2 cytryny
    ● 10 dag żurawiny
    ● 10 dag czarnych jagód
    ● 2-3 gałązki tymianku
    ● sól, pieprz
    ● łyżka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany łosoś z jagodami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany łosoś z jagodami i żurawiną 1. Sos: szalotkę obieramy,
    drobno siekamy i wkładamy do
    rondla. Dodajemy żurawinę,
    jagody, umyty tymianek, sok
    i startą skórką z cytryny oraz
    miód. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Gotujemy kilka minut.
  • 2. Łososia dokładnie smarujemy
    z obu stron olejem i pieczemy
    na grillu do zrumienienia.
  • 3. Paprykę myjemy, przekrawamy
    i usuwamy gniazdo nasienne.
    Miąższ kroimy w dość
    duże kawałki. Bakłażana myjemy i kroimy w grube plastry.
    Warzywa pieczemy kilka minut
    na ruszcie. Podajemy z łososiem
    skropionym sosem z jagód
    i żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Czeska Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować