Grillowany łosoś po toskańsku

0 (0 ocen)

Aromatyczne przyprawy w stylu włoskim tworzą podstawę marynaty dzięki, którym łosoś staje się delikatny i soczysty.

Składniki:


  • około 30 - 35 dag łososia (świeży filet ze skórą)
    szalotka
    2 ząbki czosnku
    łyżka musztardy miodowej
    papryka chili
    pieprz kolorowy
    natka pietruszki
    świeża bazylia
    świeży tymianek
    łyżeczka suszonych pomidorów w płatkach
    sól morska
    2 - 3 łyżki oliwy
    masło do obłożenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany łosoś po toskańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotkę bardzo drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, chili, pietruszkę, bazylię i tymianek również drobno siekamy. Przekładamy wszystko do jednej miseczki. Dodajemy musztardę, oliwę, pomidory, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Marynatą nacieramy rybę. Jeśli mamy czas odstawiamy rybę do lodówki na kilka godzin by przeszła przyprawami. Filet umieszczamy na folii aluminiowej, na wierzch kładziemy kilka wiórków masła. Owijamy folią. Grilujemy około 15 - 20 minut. Podajemy z plasterkami cytryny lub limonki z ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować