Grillowany łosoś marynowany w soku pomarańczowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny, delikatny, aromatyczny grillowany łosoś może stać się hitem każdego grillowania. Ten marynowany w soku pomarańczowym z wyrazistym imbirem i pikantnym chilli zachwyci z pewności wszystkich.

  • 20 min

Składniki:

  • 500 gram filetu z łososia
    ½ szklanki białego wytrawnego wina
    ½ szklanki soku pomarańczowego
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka startego na tarce imbiru
    1 ząbek czosnku
    1 papryczka chilli
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany łosoś marynowany w soku pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia myjemy, osuszamy i kroimy na porcje. Łososia oprószamy lekko solą i pieprzem.

    W miseczce mieszamy składniki marynaty tj. wino, sok pomarańczowy, miód, imbir, posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli – mieszamy, aż do momentu kiedy miód się rozpuści.

    Do tak przygotowanej marynaty wkładamy łososia i marynujemy go minimum 30 minut.

    Zamarynowanego łososia grillujemy od 3-6 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować