Grillowany kurczak z fasolką i cukinią

0 (0 ocen)

Szybciutki i treściwy a do tego przepyszny obiadek z grilla, serdecznie zapraszam i polecam te pysznosci:)

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
    70 g fasolki szparagowej
    ½ młodej cukinii
    2 łyżki oleju
    Sól,pieprz
    Świeżo mielone płatki chili
    ½ łyżeczki tymianku

Grillowany kurczak z fasolką i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wszystko położyć na grillu 1. Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem oraz tymiankiem. Warzywa umyć i sprawić. Do miski przelać olej, doprawić solą,pieprzem oraz chili. Dodać także ¼ łyżeczki tymianku. Wymieszać. Przełożyć warzywa i odłożyć na 10 min do lodówki. Po tym czasie patelnie grillowi lub grill rozgrzać. Ułożyć mięso oraz warzywa i grillować do miękkości. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy