Grillowany karmazyn

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ostatnio coraz częściej robimy dania z grilla, niestety elektrycznego, gdyż jest zakaz „dymienia” ale radzimy sobie ;) Rybę sami filetowaliśmy…marynowaliśmy itp…wyszło MEGA

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karmazyna
    1 łyżka cukru palmowego
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki sosu rybnego
    3 łyżki sambal oelek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowany karmazyn - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę filetujemy, usuwamy skórę.
    Cukier, sos sojowy, sos rybny, sos sambal oelek mieszamy, marynujemy w nim filety rybne (w temp. pokojowej) przez 60 min.
    Następnie grillujemy przez kilka minut z jednej i drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karmazyn

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować