Grillowany indyk z fenkułem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Można zaserwować na kolację przy lampce wina.

  • 60 min

Składniki:

  • •2 sznycle z piersi indyka
    •łyżeczka czerwonej czubricy
    •łyżeczka oleju rzepakowego
    •sól


    •fenkuł włoski
    •sól
    •2 łyżki oleju rzepakowego
    •2 łyżki masła
    •2 łyżki miodu
    •kieliszek białego wina

Grillowany indyk z fenkułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle umyć , osuszyć i lekko rozbić. Posmarować olejem wymieszanym z czubricą. Oprószyć solą.

    Pozostawić w lodówce na ok 30 min. Rozgrzać patelnię grillową i grillować mięso.

    Fenkuł pokroić na ok centymetrowe plastry.

    Nie odcinać piętki, żeby się nie rozleciał. Posolić.

    Na patelni rozgrzać olej z masłem i miodem.

    Smażyć plastry fenkuły, aż będą lekko brązowe.

    Dodać wino i dusić jeszcze chwilę.

    Podawać ciepłe na ciepłym sznyclu z indyka. Doskonałym dodatkiem będzie lampka białego wina.

    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy