Grillowany indyk

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Kolejna propozycja na grilla

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg udek indyczych
    1/2 szklanki posiekanych szalotek
    1/4 szklanki posiekanej kolendry
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka tabasco
    1 łyżeczka mielonego kuminu
    sól ,pieprz
    1 jajko

Grillowany indyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany indyk 1. Udka myjemy ,zdejmujemy skórę ,oddzielamy mięso od kości. Tak przygotowane mięso mielimy na najmniejszych oczkach. Mieszamy z jajkiem ,posiekanymi szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oliwy ,tabasco i kuminem ,doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki ,do przegryzienia. Formujemy podłużne kotlety, grillujemy je bezpośrednio na ruszcie na rumiany kolor z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy