Grillowany filet z indyka pod pieczarkową kołderką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Dietetycy twierdzą, że mięso indyka jest zdrowsze niż mięso kurczaka. Wierząc im, zaczęłam częściej po nie sięgać. Bardzo lubię grillowane ze względu na smak i szybkość przygotowania. By nie było nudno dodałam pieczarki.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 500g fileta z indyka
    500g pieczarek
    100 ml śmietany
    1 cebula
    1 pęczek natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, papryka słodka
    olej

Grillowany filet z indyka pod pieczarkową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy na kawałki, cebulę i czosnek w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa, dusimy aż odparuje sok z pieczarek. Dodajemy śmietanę, natkę, sól i pieprz.
  • 2. Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki, delikatnie rozbijamy. Nacieramy je solą, pieprzem, papryką i odrobiną oleju. Grillujemy w grillu elektrycznym lub na patelni grillowej. Na filecie układamy pieczarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy