Grillowany camembert z sosem miodowym z chili podany na sałatce z malinami i jeżynami

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo efektowny, a jednocześnie prosty i oczywiście smaczny sposób podania serka camembert.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • na każdą porcję:
    serek camembert

    sos miodowy:
    łyżeczka miodu
    pół łyżeczki zmiksowanego chili
    sól morska

    sałatka:
    liść sałaty lodowej
    kilka listków rukoli
    kilka jeżyn i malin mogą być mrożone
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili podany na sałatce z malinami i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzu układamy pokrojony liść sałaty lodowej. Posypujemy listkami rukoli. Układamy jeżyny i maliny.

    Serki przez chwilę grillujemy. Ja sprawdzam lekko naciskając palcem, czy serek jest już płynny w środku.

    Miód mieszam ze zmiksowanym chili i solą.

    Gorący serek układamy na sałatce. Camembert smarujemy sosem miodowym.

Porady

Ja akurat użyłam mrożonych leśnych, malin i jeżyn. Jeśli też używacie mrożonych owoców - nie rozmrażajcie ich wcześniej. Wystarczy, że trochę się rozmrożą podczas grillowania serka. Zimne owoce, będą ciekawym kontrastem dla gorącego i płynnego wnętrza camemberta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować