Grillowany bakłażan z warzywną salsą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Takie danie polecam na przyjęcie w ogrodzie , grilla

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szt bakłażan,
    1 łyżka olej lniany,
    sól do smaku,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1 szt cebula czerwona,
    1 szt awokado,
    2 pomidory
    natka pietruszki,
    limonka,
    szczypiorek,
    2 korniszony

Grillowany bakłażan z warzywną salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana myjemy i kroimy w długie plastry. Solimy i odstawiamy na kilka minut. Płuczemy i grillujemy na patelni grillowej lub grillu. Awokado obieramy i kroimy drobno
  • 2. . Cebule obieramy i siekamy. Pomidory parzymy i obieramy z skórki. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy. Korniszony kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy.
  • 3. Dodajemy sok z limonki , olej lniany sól i pieprz do smaku . Salsę chłodzimy i zimną nakładamy na bakłażana.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy