Grillowany bakłażan z figą

0 (0 ocen)

Grillowany bakłażan z figą.

Składniki:

  • 1 bakłażan
    1 zielony pomidor
    0,5 papryka czerwona
    2 kabanosy wieprzowe
    1 cebula
    2 łyżki majonez
    1 świeża figa
    10 dag mozzarella
    sól
    pieprz czarny
    chilli
    oliwa z oliwek
    aceto balsamico di Modena

Grillowany bakłażan z figą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana pokroić na plastry, posolić, odstawić na 30 minut.
    Pomidor, paprykę, cebulę i kabanosy, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do malaksera i zmiksować. Do otrzymanej pasty dodać majonez i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać.
    Z plastrów bakłażana zmyć sól. osuszyć papierem kuchennym i posmarować każdy plaster mieszaniną oliwy z oliwek i aceto balsamico di Modena. Plastry grillować na patelni, posmarować pastą. Na wierzch położyć plaster świeżej figi, posypać tartą mozzarellą i zapiec pod grillem 8 - 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy