Grillowania karkówka

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Marynata nadała karkówce ciekawy smak.

  • 12 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 grube plastry karkówki
    2 łyżeczki przyprawy do grilla
    100 ml oleju rzepakowego
    1 łyżka czerwonego octu balsamicznego
    1 łyżka octu ryżowego
    1 łyżeczka tabasco
    3 ząbki czosnku
    1 szczypta oregano
    1 szczypta tymianku
    1 łyżka posiekanej mięty
    sól, pieprz

Grillowania karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowania karkówka z groszkiem po francusku 1. Przygotowałem marynatę. Wymieszałem oliwę z octem balsamicznym i octem ryżowym, tabasco. Dodałem bardzo drobno posiekany czosnek. Ponownie wymieszałem. Na koniec wsypałem zioła i przyprawę do grilla. Do marynaty włożyłem plastry karkówki. Odstawiłem do lodówki na noc.
    Rozgrzałem grill. Wyjąłem karkówkę z marynaty i grillowałem ją, aż zrobiła się i miękka.
    Podałem ją z ziemniakami i zielonym groszkiem po francusku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy