GRILLOWANE ZIELONE SZPARAGI (Z BOCZKIEM)

0 (0 ocen)

  • 35 min

przygotowałam je na patelni grillowej, z marynatą z czosnku i sosu sojowego, zawinięte w apetycznie rumiany boczek. Były absolutnie cudowne....

  • 35 min

Składniki:

  • 15 szparagów, mniej więcej równej grubości
    6 plastrów wędzonego, surowego boczku
    Marynata:
    4 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki oleju
    1 duży ząbek czosnku
    Dodatkowo:
    olej do posmarowania patelni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane zielone szparagi (z boczkiem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1bej5i3 1. Umyte szparagi przycinam lekko, usuwając podsuszone końcówki. Układam je w płaskich pęczkach po 5 i spinam wykałaczkami, jak na zdjęciu (w 2 miejscach). Mieszam składniki marynaty i pędzlem nanoszę ją na szparagi, odkładam ja na 15 minut. Następnie miedzy wykałaczkami zawijam wokół szparagów plastry boczku. Tak przygotowane szparagi układam na rozgrzanej, natłuszczonej olejem patelni grillowej, smażę z obu stron po ok. 5 minut. Podaję na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować