Grillowane warzywa z melonem i serem halloumi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Grillowana cukinia, patison, melon i ser halloumi. Choć to bardzo proste danie to prezentuje się fantastycznie i świetnie smakuje.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Cukinia - 1szt
    Patison - 4 małe
    Melon - 1 szt
    Ser halloumi - 250g (u mnie z chilli)
    Olej
    Pieprz ziołowy
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane warzywa z melonem i serem halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane warzywa z melonem i serem halloumi 1. Melona obieramy, kroimy w plastry i wydrążamy środek. Smarujemy z obi stron olejem.

    Cukinię kroimy w plastry, patisona w plastry lub na połówki, smarujemy olejem, posypujemy solą i pieprzem ziołowym.

    Halloumi kroimy w plastry i również smarujemy olejem. Ja używałam halloumi z chilii, ale może być również naturalne.
  • Grillowane warzywa z melonem i serem halloumi 2. Przygotowałam to danie na grillu elektrycznym, ale można oczywiście na tradycyjnym - trzeba umieścić warzywa na tackach aluminiowych.

    Warzywa i melona grillujemy, aż będą lekko miękkie - najlepiej najpierw położyć patisona (robi się najdłużej), potem melona i cukinię. Gdy są już gotowe można przygotować ser - grillujemy go po 2 minuty z obu stron.

Porady

Warto wybrać małe patisony, ponieważ bardzo ładnie prezentują się na talerzu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować