Grillowane warzywa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lżejsza wersja dla wielbicieli grillowania.Polecam.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 małe żółte cukinie
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 papryka zielona
    2 ząbki czosnku
    średnia cebula
    przyprawy:sól,bazylia,tymianek,oregano(po łyżeczce)
    5 łyżek oliwy
    Sos:
    3 łyżki oliwy
    1,5 łyżeczki musztardy
    2 łyżeczki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowane warzywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy,nie obieramy,kroimy w plasterki.Paprykę kroimy na pół,pozbawiamy gniazd nasiennych,kroimy w półplasterki,cebulę i czosnek obieramy,kroimy w plasterki.Wszystko wrzucamy do miski.
    2.Do warzyw wlewamy oliwę,oraz wsypujemy przyprawy,całość mieszamy,odstawiamy na dwie godziny do lodówki.
    3.Sos:oliwę,miód,oraz musztardę wlewamy do miski,mieszamy,odstawiamy.
    4.Na tackach do grilla układamy warzywa,zawijamy szczelnie w folię aluminiową,grillujemy 30 minut.Podajemy z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Czosnek Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Grillowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować