Grillowane szparagi z jajkiem i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna propozycja na śniadanie :)

  • 20 min

Składniki:



  • 6 szparagów zielonych
    5 plasterków boczku
    1 jajko
    sól i pieprz
    olej


Grillowane szparagi z jajkiem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałą końcówkę, posypać solą i pieprzem. Szparagi i boczek ułożyć na patelni grillowej i grillować z obu stron około 10 minut. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć jajko sadzone. Posypać solą i pieprzem.
    Na szparagach ułożyć jajko i obok boczek. Szparagi maczać w pływającym żółtku :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy