Grillowane szaszłyki koktajlowe z krewetką, szparagami i cukinią

0 (0 ocen)

Delikatne , wyborne , grillowane szaszłyki warzywne z krewetkami koktajlowymi.Doprawione sproszkowaną trawą cytrynową oraz pieprzem z kolendrą.Posypane świeżą natką pietruszki która jak najbardziej wydobywa głębię smaku.Jako nie odłączny dodatek kawałek kwaśnej , soczystej cytryny.

Składniki:

  • 10 szaszłyków:
    200g. krewetek koktajlowych
    10 białych szparagów
    1 mała cukinia
    trawa cytrynowa w proszku
    pieprz młotkowany z kolendrą
    posiekana natka pietruszki
    kawałki cytryny do podania
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Napoje

Grillowane szaszłyki koktajlowe z krewetką, szparagami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki jeśli mrożone pozostawiamy w lodówce do rozmrożenia , myjemy , osuszamy.
  • 2. Ze szparagów odłamujemy lub odcinamy zdrewniałe końce ,obieramy cienko nie naruszając główki , myjemy , osuszamy.
    Każdego szparaga kroimy na 3 części , pozostawiając największą główkę.
  • 3. Cukinię myjemy , osuszamy , kroimy w 1 cm plastry a następnie każdy na cztery części.
  • 4. Na patyczki do szaszłyków nabijamy krewetkę , kawałek cukinii , oraz szparaga.
    Czynność powtarzamy do końca patyczka.
    Każdego szaszłyka oprószamy z każdej strony trawą cytrynową oraz pieprzem młotkowanym z kolendrą.
  • 5. Grillujemy po 4 min z każdej strony.
    Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki z kawałkiem cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe szparagi Cukinia Krewetki Szparagi Pieprz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować