Grillowane skrzydełka z orientalną nutą

0 (0 ocen)

Bardzo wyraziste i ostre skrzydełka prosto z grilla. Smaku nadaje sos sojowy, cytryna i bardzo ostra papryka zawarta w harissie. I ta chrupiąca skórka.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    1 łyżeczka przyprawy do kebaba
    1 łyżeczka harissy
    2 łyżki sosu sojowego
    Sok z cytryny (2 łyżki)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane skrzydełka z orientalną nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka dokładnie myjemy, osuszamy i odcinamy lotki. Mięso dokładnie nacieramy przyprawą do kebaba i harissą. Sok z cytryny mieszamy z sosem sojowym. Zalewamy nimi mięso. Odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla na 200 *C. Kurczaka układamy na ruszcie. Dodatkowo smarujemy pozostałym sosem. Grillujemy około 60 minut, od czasu do czasu obracamy skrzydełka. Podajemy z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Harissa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować