Grillowane sajgonki z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SOS: Cebulę pokroić w kostkę. Na oleju rozgrzanym przez 10 minut smażymy cebulę, czosnek, anyż, cynamon, goździki, migdały i orzeszki. Pod koniec dodajemy kolendrę i rodzynki lub żurawinę.
Wyjmujemy anyż wraz z goździkami. Dolewamy bulion drobiowy i gotujemy 5 minut. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy kakao, pokruszone sezamki i gotujemy jeszcze 5 minut. Jeżeli sos jest zbyt rzadki możemy dodać odrobinę mąki.
SAJGONKI: Cukinię pieczarki, kurczaka kroimy w drobne paski. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dusimy w wodzie przez 10 minut. Papier ryżowy namaczamy w wodzie. Na papier yżowy dodajemy farsz warzywno-mięsny. Dodajemy pokruszoną fetę. Zwijamy każdą sajgonkę jak krokieta. Grillujemy sajgonki ppod zamkniętym grillem aż staną się złociste.
Komentarze