Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i cukinią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo proste w przygotowaniu danie grillowe. Połączenie smaku lekko słodkawych śliwek, wyrazistego boczku i ostrej musztardy smakuje nieco jak BBQ.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g suszonych śliwek
    cienkie plasterki parzonego boczku 30dag
    2 małe cukinie
    ostra musztarda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy i „kroimy” obieraczką na cienkie wstążki. Plasterki boczku rozkładamy na desce do krojenia. Smarujemy cienka warstwą musztardy. Na każdym umieszczamy plasterek cukinii i śliwkę. Zawijamy szczelnie i wbijamy wykałaczkę. Grillujemy na rozgrzanym grillu (możemy użyć aluminiowej tacki) do ze złocenia.
    Opcjonalnie do każdej śliwki możemy włożyć połówkę orzecha włoskiego lub migdał.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować