Roladki są proste do przygotowania i naprawdę bardzo smaczne. Polecam.
40 min
Składniki:
• 8 cienkich kotletów z karkówki
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• ½ cukinii
• 1 długi ziemniak ugotowany na półtwardo
• 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
• 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz, olej
Grillowane roladki z karkówki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbić przez folię, posypać solą, pieprzem i papryką. Odstawić na pół godziny. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paski. Cukinię i ziemniaka również pokroić w słupki. Tak pokrojone warzywa posypać przyprawą do ziemniaków.
2.Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas olejem.
Komentarze