GRILLOWANE ROLADKI Z KARKÓWKI Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Roladki są proste do przygotowania i naprawdę bardzo smaczne. Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • • 8 cienkich kotletów z karkówki
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ papryki żółtej
    • ½ cukinii
    • 1 długi ziemniak ugotowany na półtwardo
    • 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
    • 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz, olej

Grillowane roladki z karkówki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić przez folię, posypać solą, pieprzem i papryką. Odstawić na pół godziny. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paski. Cukinię i ziemniaka również pokroić w słupki. Tak pokrojone warzywa posypać przyprawą do ziemniaków.
  • 2. Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas olejem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy