Grillowane piersi w marynacie keczupowej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubię potrawy z grilla, często je przygotowuje na obiad.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 500 g piersi z kurczaka
    - 3 łyżki pikantnego keczupu
    - 2 łyżki musztardy
    - 2 ząbki czosnku
    - łyżeczka słodkiej papryki
    - 2 łyżki oleju

Grillowane piersi w marynacie keczupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  • 2. Przygotuj keczupową marynatę : keczup, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i olej dokładnie wymieszaj w miseczce. Zanurz w niej mięso, przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin.
  • 3. Wyciągnij piersi, odsącz z nadmiaru marynaty. Grilluj z obu stron na złoty kolor.

Porady

Możesz podać z ryżem i gotowanymi warzywami.

Komentarze

Podobne przepisy