REKLAMA

Grillowane piersi marynowane w ayranie i sezamie ze szparagami

wyświetlono: 212 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Soczyste kawałki kurczaka, marynowane w słonym jogurcie, grillowane z dodatkiem świeżych, zielonych szparagów.
Świetnie smakują z pieczywem lub z ziemniakami jako pełne danie obiadowe.

opublikowany: 23.04.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 25 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    200 ml. ayranu ( słony, turecki jogurt naturalny)
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    2 łyżki sezamu
    500g. zielonych szparagów
    sól
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
    Ayran wymieszać z przyprawami oraz sezamem, zamarynować mięso.
    Odstawić na 2-3 godz lub na noc.
  • 2. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, zblanszować w osolonym wrzątku.
  • 3. Zamarynowane mięso oraz szparagi grillować po parę minut z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Martyna1991 martyna

Grillowane piersi w coca-coli

Delikatne mięso o słodkim-ostrym smaku.

kategoria: Dania główne opublikowany: 23.02.2014 | wyświetlono: 1609 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: kiceeek kiceeek

Zawijane piersi w sezamie

z braku pomysłu na obiad wpadłam na taki sposób przygotowania kurczaka, wyszedł smaczny;)

kategoria: Dania główne Szynki Ser opublikowany: 01.07.2013 | wyświetlono: 568 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE