Grillowane piersi marynowane w ayranie i sezamie ze szparagami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste kawałki kurczaka, marynowane w słonym jogurcie, grillowane z dodatkiem świeżych, zielonych szparagów.
Świetnie smakują z pieczywem lub z ziemniakami jako pełne danie obiadowe.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    200 ml. ayranu ( słony, turecki jogurt naturalny)
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    2 łyżki sezamu
    500g. zielonych szparagów
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Grillowane piersi marynowane w ayranie i sezamie ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
    Ayran wymieszać z przyprawami oraz sezamem, zamarynować mięso.
    Odstawić na 2-3 godz lub na noc.
  • 2. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, zblanszować w osolonym wrzątku.
  • 3. Zamarynowane mięso oraz szparagi grillować po parę minut z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sezam Szparagi Zielone szparagi Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować