Grillowane Piersi Kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

OMG!!! Może to głupie ale zachwycam się każdym kęsem tego kurczaka. Zapach i smak wędzonej papryki soczysty w środku....... co tu opowiadać sami spróbujcie. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby przygotować go na tradycyjnym grillu przecież sezon w pełni.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pojedyńcze piersi z kurczaka
    2 łyżki oliwy
    2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki
    1 żółta papryka
    1 czerwona papryka
    sól morska świeżo mielona
    pieprz świeżo mielony

Grillowane piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy, osuszamy i czyścimy z błonek.
    1. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i mieloną wędzoną papryką.

    2. Przykrywamy papierem do pieczenia i lekko rozbijamy najlepiej wałkiem do ciasta bądź dłonią.
    Odstawiamy na 15-20 min.

    3. W tym czasie myjemy paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy jak nam się żywnie podoba.
    4. Rozgrzewamy patelnię grillową, wlewamy oliwę.
    Smażymy kurczaka z obu stron ok. 7-8 minut razem z papryką i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy