Grillowane pieczarki z serem podane na rukoli z truskawkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 6 osób

Danie doskonałe na początek grillowego ucztowania.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 10 - 12 średniej wielkości pieczarek,
    ser z niebieską pleśnią,
    ulubiona przyprawa do grilla
    Garść rukoli
    Kilka truskawek
    Zredukowany ocet balsamiczny

Grillowane pieczarki z serem podane na rukoli z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i oczyszczamy, usuwamy ogonki posypujemy przyprawą do grilla i układamy na grillu kapeluszami do góry. Grillujemy kilka minut na rumiany kolor, przekładamy i środki kapeluszy wypełniamy serem pleśniowym, grillujemy aż ser się rozpuści, podajemy od razu na rukoli z truskawkami polanej zredukowanym octem balsamicznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy