Grillowane pieczarki z sałatką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Poza sezonem możemy je przygotować na patelni grillowej.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże pieczarki grillowe
    ½ sałaty masłowej
    1 pomidor
    3 rzodkiewki
    1 świeży ogórek
    ⅓ puszki kukurydzy
    1 kulka sera mozzarella
    Sól, pieprz do smaku
    Odrobina oliwy z oliwek

Grillowane pieczarki z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki delikatnie solimy i smażymy na grillu.
    Umytą i osuszoną sałatę dzielimy na małe kawałki, dodajemy pokrojonego w pół plasterki ogórka, pomidora oraz kukurydzę. Ser kroimy na małe kawałki.
    Składniki łączymy ze sobą za pomocą oliwy z oliwek, doprawiamy i podajemy na upieczonych pieczarkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy