Grillowane pieczarki faszerowane kaszą i innymi pysznościami

0 (0 ocen)

Doskonała przekąska na gorąco, albo lekki obiad, smacznie, niskokalorycznie i zdrowo :)

Składniki:

  • 70 dag dużych pieczarek – u mnie 9 sztuk
    łyżeczka sklarowanego masła
    mała cebula
    sól
    1 szklanka ugotowanej grubej kaszy jęczmiennej perłowej
    5 dag białej papryki
    6 dag mozzarelli z zalewy
    3 duże zielone oliwki
    pieprz
    tymianek suszony
    odrobina oleju do posmarowania rusztu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane pieczarki faszerowane kaszą i innymi pysznościami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowane pieczarki 1. Pieczarki oczyściłam, opłukałam i osuszyłam. Oderwałam ogonki i pokroiłam je w drobniutką kostkę. Cebulę obrałam i również drobno pokroiłam, zeszkliłam ją na rozgrzanym maśle, po czym dodałam pokrojone ogonki. Posoliłam do smaku i smażyłam do odparowania sosu.
  • Składniki farszu 2. Grill rozgrzałam nastawiając maksymalną moc.
    Paprykę umyłam, osuszyłam, usunęłam gniazdo nasienne i pestki, drobno ją pokroiłam. W równie małą kostkę pokroiłam osączoną z zalewy mozzarellę.
    Ugotowaną kaszę wsypałam do miski, dodałam podsmażone i lekko wystudzone pieczarki z cebulą, paprykę, mozzarellę, tymianek, oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszałam.
  • Pieczarki napełnione farszem 3. Farszem napełniłam kapelusze pieczarek, na wierzchu ułożyłam plasterki oliwek.
  • W trakcie pieczenia na grillu 4. Pieczarki położyłam na rozgrzanym grillu i przykryłam je folią aluminiową błyszczącą stroną do środka. Piekłam około 20 minut. Podałam z pomidorem i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Mozzarella Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować