Grillowane młode ziemniaki

0 (0 ocen)

Pyszne pożywne danie z młodych ziemniaków, cebuli i wędzonego surowego baleronu

Składniki:



  • 6 - 8 młodych ziemniaków równej wielkości
    6 - 8 plasterków wędzonego surowego baleronu
    6 - 8 plasterków cebuli
    6 - 8 wiórków masła
    przyprawy u mnie ( chili, papryka słodka, czosnek, oregano, kminek, pieprz kolorowy, kolendra, imbir, sól, szczypta cukru)

Grillowane młode ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki szorujemy szczoteczką. Kroimy na pół. Nacieramy przyprawami. Do środka przekrojonego ziemniaka wkładamy po plasterku mięsa, cebuli i wiórku masła. Każdego ziemniaka zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na ruszcie grilla lub do piekarnika nagrzanego do 200 - 220 stopni C. Pieczemy, aż ziemniaki będą miękkie, około 45 - 50 minut.

Porady

UWAGA: Podczas pieczenia ziemniaków na grillu pamiętajmy by je co jakiś czas obracać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy